3 decembrie 2014

Când luminile se sting...

 
El așa e…e de o sinceritate nemiloasă.  Multe dintre femeile din viața lui și-au dorit să îl vindece fără să înţeleagă că, de fapt, el nu e bolnav. S-au avântat în povești prematur consumate, sperând cu naivitate că el îşi va dori să le cunoască la ivirea zorilor, dincolo de aştenuturi. Au acceptat târgul “plăcere pentru tăcere” amăgindu-se cu gândul că dăruindu-şi și sufletul pe langă, vor primi acelaşi lucru în schimb… Însă cu iubirea nu merge niciodată aşa. El nu vrea să îşi lase amprentele în sufletul nimănui. Viaţa l-a învăţat că doare să porţi urmele cuiva pe tine, că iubirea poate deveni o robie nesfârșită, în care te închizi de unul singur în braţele singurătăţii. Aşa că se poartă cu mănuşi în fiecare noapte când le atinge trupurile şi şi-a jurat să nu se mai întoarcă niciodată, dacă la ivirea zorilor ele își vor dărui sufletele și vor apărea lacrimi.

   Când luminile se sting, îi simt sufletul. Știu că amprentele ei au devenit permanente. S-au cicatrizat, s-au vindecat. S-a eliberat de iubirea ei, dar și-a pierdut sufletul. Cândva l-a vândut. Pentru ea, pentru iubirea ei...
   Își punea ceva de băut și începea:  "... simt atâta neliniște în suflet... Mi-a spus să tac și am tăcut. Am închis totul și am vorbit, eu cu mine și cu ecoul. O mulțime de întrebări fără răspuns ce au zburat de pe buzele mele, s-au lovit de pereți și s-au întors istovite la mine. Mi-a spus să plâng și am plâns. Eu pentru mine. Mi-am ascuns lacrimile pentru că am vrut să-mi păstrez o picătură de mândrie, mândrie pe care mi-a călcat-o fără milă în picioare. Și râdea în hohote, și râsul ei acoperea țipetele orgoliului meu strivit.   
   Era altfel... Părea  mult mai romantică , mai sensibilă și mai tristă, decât era în realitate. De vina poate eram eu,  că foloseam cuvinte prea dramatice și sensibile,  sau poate era ea, că mă încărca cu poezie.        
  Dar  adevărul gol goluț e că este o femeie care știe foarte bine ce vrea. Nu sufefă de depresii comune (de iubiri pierdute, de singurătate, de îndoieli, de regrete, de frică, de reproșuri) și nici nu și-ar dori ca viața ei să fie altfel decât cum e acum.
 Cred că e doar un pic cam indecisă. E schimbătoare. Este ca o lună de vară; ca iulie. E nebună și imprevizibilă. E caldă și calmă în general, poate chiar fierbinte uneori, dar are și ea, ca oricare lună  iulie furtunile ei pornite în senin și răvășitoare. Dar răcoritoare și uneori perfect pliate. 
  Este visătoare. se pierde în fiecare apus pe care-l zărește și redescoperă sărutările fiecărui răsărit ce-i mai risipește anxietatea nopților. Se îndragostește de fiecare colț de lume neatins de oameni; de fiecare cațel de pe strada. Se alimentează cu toate zâmbetele sincere ale micilor oameni și cu toate privirile  blânde ale animăluțelor din preajmă.  
   Râde singură și fredonează melodii.  Se lasă îmbrățișată de ploaie și mângâiată de vânt. Își iubește viața și se bucură de fiecare clipă.
   A vrut să știe cine este cu riscul să nu îi placă ceea ce descoperă. Așa că și-a pus decența la încercare în tot ceea ce a făcut. Se dăruiește iubirii cu totul, dar nu își trădează nicio clipă libertatea; iată paradoxul existenţei ei..." 

Niciun comentariu :

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu