19 august 2013

Tinerete...

  Tineretea este placerea de a trai, este nesabuinta cu care te avanti inainte, este curajul cu care strigi cat de tare poti, este noaptea pe care o pierzi si dimineata care te prinde pe plaja, este atunci cand cu banii de chirie dai o petrecere, cand ii zambesti, cand dansezi in ploaie si cand visezi cu ochii deschisi. 
  Tineretea este insasi viata si nu ar trebui data pe mainile celor ce nu stiu ce sa faca cu ea. Celor care o risipesc si nu stiu cum sa profite de ea. 
   Nu ar trebui data copiilor...
“Bucura-te de placerile de azi in asa fel, incat sa nu strici pe cele de maine“, zicea Seneca...
   Ar trebui sa ne nastem batrani, si sa murim tineri, incat sa putem profita, dar sa stim si cum.
   Cineva ar trebui sa ne spuna cum sa profitam de tinerete, pentru ca de fapt asta este tot ceea ce avem. Cu cat ne vom indeparta de visul asta cu atat o sa ne apara griji, nemultumii, frustrari, lipsuri…          Cineva ar trebui sa ne explice cum sa traim totul la o alta dimensiune, pentru ca atunci cand nu o sa mai fim tineri ne vom hrani setea si lipsurile cu amintirile si experientele de atunci.
    Ar trebui sa invatam repede sa nu ne irosim curajul, sentimentele, iubirea, corpul, straduinta, optimismul. Sa nu ne irosim bucuria, sufletul. Sa nu iubim acolo unde nu e cazul, sa nu asteptam nimic din ce nu va fi sa fie. Sa nu cream realitati paralele si nici imagini perfecte cu inimi despre care nu stii mai nimic. Sa lasam viata sa curga prin noi, sa lasam fericirea sa ne inunde. Sa nu ne irosim incercand sa corijam greseli sau orgolii ranite. Ce-i ala orgoliu? Ce-i aia mandrie? Ce-i aia frica? Ce-i aia tacere? Sa nu dam importanta lucrurilor ce chiar nu merita. Sa-i apreciem pe cei pe care stim ca nu o sa-i mai avem prea mult alaturi. Sa savuram moment. Sa facem orice ne-ar face fericiti in momentul respective, fara sa ne intrebam ce e imoral, ilegal, incorect sau ingrasa. Sa nu ne irosim tineretea, sa nu ne irosim pe noi insine. Sa luptam pentru visele noastre; sa nu ajungem in momentul in care sa spunem  “Candva, mi-am dorit sa fiu mare. Si a fost singura dorinta care mi s-a implinit!”

     Ar trebui sa invatam sa traim tineri… pentru totdeauna!
Niciun comentariu :

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu